Fotóalbumok törlése iPhone, iPad és Mac rendszeren

Könnyű elrontani a Fotók alkalmazást különféle fényképalbumokkal. Ez lehet valami, amit évekkel ezelőtt hoztál létre, és elfelejtettél, vagy valami, amit egy alkalmazás készített neked. Így törölheti a fényképalbumokat iPhone, iPad és Mac rendszeren.

Fotóalbumok törlése iPhone és iPad készüléken

Az iPhone és iPad eszközön található Fotók alkalmazás megkönnyíti az albumok hozzáadását, rendszerezését és törlését. Ráadásul egyszerre több albumot is törölhet az albumszerkesztő képernyőről.

KAPCSOLÓDÓ: Az iPhone-fotók rendszerezése az albumokkal

Ha töröl egy fotóalbumot, akkor az nem törli az albumon belüli fényképeket. A fotók továbbra is elérhetők lesznek a Legutóbbi albumban és más albumokban.

A folyamat megkezdéséhez nyissa meg iPhone vagy iPad eszközén a „Fotók” alkalmazást, majd lépjen az „Albumok” fülre.

Az összes albumát az oldal tetején található „Saját albumok” részben találja meg. Itt érintse meg a jobb felső sarokban található „Összes megtekintése” gombot.

Ekkor megjelenik az összes album rács. Egyszerűen érintse meg a „Szerkesztés” gombot a jobb felső sarokban.

Most az albumszerkesztő módban lesz, hasonlóan a kezdőképernyő szerkesztési módjához. Itt áthúzhatja az albumokat az átrendezéshez.

Album törléséhez egyszerűen érintse meg a piros „-” gombot, amely az album képének bal felső sarkában található.

Ezután az előugró üzenetben erősítse meg a műveletet az „Album törlése” gombra kattintva. Bármely album törölhető, kivéve a „Legutóbbi” és a „Kedvencek” albumot.

Miután megerősítette, észreveszi, hogy az album törlődik a Saját albumok listáról. Ugyanezt a folyamatot követve folytathatja az albumok törlését. Ha elkészült, koppintson a „Kész” gombra az albumok böngészéséhez való visszatéréshez.

Fotóalbumok törlése Mac-en

A fotóalbum törlése a Fotók alkalmazásból Mac-en még egyszerűbb, mint iPhone-on és iPad-en.

Nyissa meg Mac számítógépén a „Fotók” alkalmazást. Most lépjen az oldalsávra, és bontsa ki a „My Albums” mappát. Itt keresse meg a törölni kívánt mappát, majd kattintson rá a jobb gombbal.

A helyi menüből válassza az „Album törlése” lehetőséget.

Most megjelenik egy felugró ablak, amely megerősítést kér. Itt kattintson a „Törlés” gombra.

Az album mostantól törlésre kerül az iCloud Photo Library-ből, és a változás szinkronizálásra kerül az összes eszközén. Ez megint nem befolyásolja egyetlen fotóját sem.

Új a Photos alkalmazásban? Íme néhány olyan funkció, amelyről esetleg nem tudsz:

  • A Fotók alkalmazás automatikusan kijavíthatja a görbe fényképeket.
  • Elrejtheti azokat a fotókat, amelyeket nem szeretne látni a Legutóbbi albumban.

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan lehet elrejteni a privát fotókat és videókat az iPhone vagy iPad készüléken