Hogyan lehet kilépni a csökkentett módból Windows 10 rendszeren

A Windows 10 biztonságos módban történő indítása jó ötlet, ha nem tudja normálisan elindítani a Windows 10 rendszert, és el kell végeznie néhány hibaelhárítást. Itt van, hogyan lehet kilépni a csökkentett módból, ha végzett, és rendesen szeretné használni a számítógépet.

Mi a biztonságos mód?

A csökkentett mód lényegében hibaelhárítási szolgáltatás. Ha instabil hardver-illesztőprogramokat használ, amelyek miatt a halál kék képernyőjét látja, vagy ha rosszindulatú programot fertőzött meg, a Windows 10 csökkentett módban történő indításával elindíthatja számítógépét, hogy a probléma kiváltó okához jusson. . Bizonyos esetekben ez lehet az egyetlen módja a számítógép indításának a Windows újratelepítése nélkül.

Miért? Mivel a Windows 10 csökkentett módban történő indításakor az indítási programokat és az indításkor konfigurált egyéb szolgáltatásokat nem indítják el, a hardvertámogatás minimálisra csökken, a képernyő felbontása csökken, és harmadik féltől származó szoftverek vagy illesztőprogramok nincsenek engedélyezve. Csökkentett módban visszagörgetheti az illesztőprogramokat, ellenőrizheti a rendszer naplóit és eltávolíthatja azokat a szoftvereket, amelyek problémákat okozhatnak.

KAPCSOLÓDÓ: Tiszta rendszerindítás végrehajtása a Windows rendszerben

Hogyan lehet kilépni a csökkentett módból Windows 10 rendszeren

Ha ki akar lépni a csökkentett módból, csak újra kell indítania a Windows PC-t. Ehhez kattintson a bal alsó sarokban található „Windows ikonra” a „Start” menü megnyitásához, válassza az „Energia”, majd az „Újraindítás” lehetőséget.

Vannak más módszerek is a számítógép újraindítására, például shutdown /ra parancssorból történő futtatással . A választott módszertől függetlenül a rendszer kéri, hogy indítsa újra a Windows 10 rendszert az újraindításkor.

A felszólítás nélkül is normálisan újraindíthatja. Ehhez nyissa meg a „Futtatás” ablakot a Windows + R megnyomásával. A megnyitás után írja be az „msconfig” kifejezést a „Megnyitás” melletti szövegmezőbe, és kattintson az „OK” gombra.

A megjelenő ablakban válassza a „Boot” fület.

Végül a „Boot Options” részben törölje a jelölést a „Safe Boot” melletti négyzetből, és kattintson az „OK” gombra.

Most már nem fogja zavarni a figyelmeztetés az újraindításkor.