Mentett jelszavak megtekintése az Android Chrome böngészőben

A Google Chrome időnként felajánlja a jelszavak mentését, amikor a felhasználók webhelyekre írják be őket. Az Android-tulajdonosok gyorsan elérhetik, törölhetik és exportálhatják a mentett jelszavakat a mobilböngészőn keresztül. Így tekintheti meg a mentett jelszavakat az okostelefonon.

Mentett jelszavak megtekintése

Először nyissa meg okostelefonján a „Chrome” böngészőt. Ha az alkalmazás nem található meg a kezdőképernyőn, csúsztassa felfelé az alkalmazó fiókjának eléréséhez, és onnan indíthatja a Chrome-ot.

Ezután érintse meg a három függőleges pontot. A Chrome verziójától függően ezek vagy a képernyő jobb felső, vagy jobb alsó sarkában találhatók.

Válassza a „Beállítások” lehetőséget az előugró menü alján.

Keresse meg és koppintson a „Jelszavak” elemre a lista végén.

A jelszó menüben végiglapozhatja az összes mentett jelszót. A lista ábécé sorrendbe van rendezve a webhely URL-je alapján.

Válasszon egy mentett jelszót a további részletek megtekintéséhez.

A rejtett jelszó megtekintéséhez először érintse meg a rejtett jelszó melletti szem ikont.

Ezután, mielőtt megjelenik, hitelesítenie kell magát az ujjlenyomatával vagy bármilyen, a lezárt képernyőn beállított biztonsággal.

És ez az! Jelszavát most egyszerű szövegben kell megjeleníteni. Miután megbizonyosodott róla, hogy te vagy, a jelszó a vágólapra is másolásra kerül.

Alternatív megoldásként megérintheti a webhely, a felhasználónév vagy a jelszó mező melletti mező ikont, hogy átmásolja őket a vágólapra. A jelszó másolásához hitelesítenie kell az ujjlenyomatával vagy a zárolási képernyő biztonságával.

Mentett jelszavak törlése

Ha megváltoztatta a jelszavát, vagy ha nem szeretné, hogy a Chrome tároljon egy jelszót, gyorsan törölheti.

A Jelszavak menüből indulva (Chrome> Három pont> Beállítások> Jelszavak) válassza ki a módosítani kívánt elemet.

A jobb felső sarokban található kuka alakú ikon megérintésével törölheti a mentett jelszót.

Megjegyzés:  Abban a pillanatban, amikor megérinti a „Törlés” gombot, az elem véglegesen eltávolításra kerül. Nem kap megerősítő képernyőt vagy a művelet visszavonásának módját.

Exportálja a mentett jelszavakat

Ha törli Google-fiókját, és el akarja menteni a mentett jelszavakat, mindent exportálhat, hogy máshova megtekinthesse. Indítsa el a Jelszavak menüben (Chrome> Három pont> Beállítások> Jelszavak), majd érintse meg a három pontot a jobb felső sarokban.

Válassza az „Jelszavak exportálása” lehetőséget.

Hitelesítse, hogy Ön exportálja a mentett jelszavakat az ujjlenyomatával vagy a lezárási képernyő bármely beállításával.

Ekkor megjelenik egy megosztási lap, amely számos módon kínálja az exportált dokumentum mentését és elküldését. Válasszon egy biztonságos helyet az exportált jelszavak tárolásához.

Legyen óvatos, ha ezt a dokumentumot tárolja, mivel az exportált jelszavak egyszerű szövegként láthatók. Ez azt jelenti, hogy bárki láthatja a felhasználóneveit és a hozzájuk tartozó jelszavakat, ha kezébe került az exportálás.