A gyors felhasználói kapcsolás letiltása Windows 7, 8 vagy 10 rendszeren

A gyors felhasználói váltás hasznos lehet, de hátrányokkal is jár. Ha szeretné, a következőképpen kapcsolhatja ki a Windows összes verziójában:

A gyors felhasználói váltás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bejelentkezzenek egy számítógépbe, miközben a többi felhasználó még mindig be van jelentkezve. Noha nyilvánvaló előnye, hogy nem kényszeríti a többi felhasználót a kijelentkezésre, mielőtt a saját fiókjával bejelentkezhetne, van néhány hátránya. Amíg a többi felhasználó be van jelentkezve, a Windows extra erőforrásokat használ rájuk - különösen, ha erőforrásigényes alkalmazásokat vagy háttérszolgáltatásokat hagynak aktívan. Ha más felhasználók vannak bejelentkezve, akkor sem tudja újraindítani vagy leállítani a számítógépet anélkül, hogy kijelentkeznének, vagy fennáll annak a veszélye, hogy elveszítenék a nem mentett megnyitott fájlokat. Ha több felhasználója van a számítógépén, és nem szeretné, hogy rendelkezésre álljon a Gyors felhasználói váltás, akkor egyszerűen szerkesztenie kell a Windows rendszerleíró adatbázisát vagy a helyi csoportházirend-szerkesztőt.

Meg kell jegyeznie, hogy ez a hack technikailag nem tiltja le a gyors felhasználói váltást. Ehelyett elrejti az összes kapcsoló felhasználói felületet, amely a Start menüben, a bejelentkezési képernyőn és a Feladatkezelőben található. Miután minden felhasználó kijelentkezett felhasználói fiókjából, a Windows kezelőfelületét használva már nem válthat más felhasználókra, ami minden gyakorlati célból megegyezik a funkció letiltásával.

Otthoni felhasználók: A rendszerleíró adatbázis szerkesztésével tiltsa le a gyors felhasználói váltást

Ha rendelkezik Windows Home kiadással, akkor a módosítások elvégzéséhez szerkesztenie kell a Windows rendszerleíró adatbázisát. Ezt akkor is megteheti, ha Windows Pro vagy Enterprise rendszert futtat, de sokkal kényelmesebbnek érzi magát a rendszerleíró adatbázisban, mint a csoportházirend-szerkesztőben. (Ha azonban Pro vagy Enterprise rendszert futtat, javasoljuk a könnyebb csoportházirend-szerkesztő használatát, a következő szakaszban leírtak szerint.)

Normál figyelmeztetés: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő hatékony eszköz, és annak nem megfelelő használata instabillá vagy akár működésképtelenné is teheti a rendszert. Ez egy nagyon egyszerű hack, és mindaddig, amíg betartja az utasításokat, nem okozhat problémát. Ennek ellenére, ha még soha nem dolgozott vele, fontolja meg a Beállításszerkesztő használatának elolvasását, mielőtt elkezdené. A változtatások végrehajtása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot a rendszerleíró adatbázisról (és a számítógépéről!).

KAPCSOLÓDÓ: A Rendszerleíróadat-szerkesztő használatának megtanulása, mint egy profi

A kezdéshez nyissa meg a Beállításszerkesztőt a Start gomb megnyomásával, és írja be a „regedit” parancsot. Nyomja meg az Enter billentyűt a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő megnyitásához, és engedélyt adjon számára, hogy módosítsa a számítógépét.

A Beállításszerkesztőben a bal oldali sáv segítségével navigáljon a következő kulcsra:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policy \ System

Ezután új értéket fog létrehozni a Systemkulcs belsejében . Kattintson a jobb gombbal a Systemgombra, és válassza az Új> DWORD (32 bites) érték lehetőséget. Nevezze el az új értéket: „HideFastUserSwitching.”

Kattintson duplán az új HideFastUserSwitchingértékre a tulajdonságai ablak megnyitásához. Változtassa az „Értékadatok” mező értékét 0-ról 1-re, majd kattintson az „OK” gombra.

Most már bezárhatja a Beállításszerkesztőt. Ki kell jelentkeznie minden olyan felhasználói fiókból, amelybe jelenleg be van jelentkezve (vagy újra kell indítania a számítógépet), majd újra be kell jelentkeznie a kívánt fiókokkal. Miután bejelentkezett, tesztelheti a változást a Start menü megnyitásával és annak ellenőrzésével, hogy a többi felhasználóra váltás lehetősége már nincs.

A változás visszavonásához kövesse ugyanazokat a lépéseket, és állítsa HideFastUserSwitching vissza az értéket 0-ra, vagy törölje teljesen az értéket.

Töltse le egy kattintással elérhető regisztrációs feltörésünket

Ha nincs kedved magad belemerülni a Nyilvántartóba, létrehoztunk két letölthető rendszerleíró adatbázist, amelyeket használhatsz. Az egyik hack letiltja a gyors felhasználói váltást, a másik pedig újra engedélyezi, visszaállítva az alapértelmezett beállítást. Mindkettő a következő ZIP fájlban található. Kattintson duplán a használni kívánt elemre, kattintson az utasításokra, majd indítsa újra a számítógépet.

Gyors felhasználói váltás hackek

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan készítsünk saját Windows rendszerleíró adatbázis-feltöréseket

Ezek a feltörések valójában csak a System kulcsok, HideFastUserSwitchingamelyeket a fent leírt értékre vetítünk le , majd exportálunk egy .REG fájlba. A „Gyors felhasználói váltás letiltása” hack futtatása létrehozza az HideFastUserSwitching értéket, és 1-re állítja. A „Gyors felhasználói váltás engedélyezése (alapértelmezett)” futtatásával az érték törlődik. És ha élvezni akarja a Nyilvántartót, érdemes időt szánnia arra, hogy megtanulja, hogyan kell saját nyilvántartóját feltörni.

Pro és vállalati felhasználók: Tiltsa le a gyors felhasználói váltást a helyi csoportházirend-szerkesztővel

KAPCSOLÓDÓ: A csoportházirend-szerkesztő használata a számítógép csípéséhez

Ha Windows 10 Pro vagy Enterprise rendszert használ, akkor a gyors felhasználói váltás letiltásának legegyszerűbb módja a Helyi csoportházirend-szerkesztő használata. Ez egy elég hatékony eszköz, így ha még soha nem használta, érdemes egy kis időt szánnia arra, hogy megtanulja, mire képes. Továbbá, ha vállalati hálózaton van, tegyen mindenkinek egy szívességet, és először forduljon az adminisztrátorhoz. Ha a munkahelyi számítógép egy tartomány része, akkor valószínűleg az is része egy tartománycsoport-házirendnek, amely felülírja a helyi csoportos házirendet.

Windows 10 Pro vagy Enterprise rendszerben nyomja meg a Start gombot, írja be a gpedit.msc parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

A Helyi csoportházirend-szerkesztő bal oldali ablaktábláján végezze el a Számítógép-konfiguráció> Felügyeleti sablonok> Rendszer> Bejelentkezés elemet. A jobb oldalon keresse meg a „Belépési pontok elrejtése a gyors felhasználói váltáshoz” beállítást, és kattintson rá duplán.

A megnyíló tulajdonságok ablakban válassza az „Engedélyezve” lehetőséget, majd kattintson az „OK” gombra.

Most már kiléphet a Helyi csoportházirend-szerkesztőből. Jelentkezzen ki minden olyan fiókból, amelybe a felhasználó be van jelentkezve (vagy indítsa újra a számítógépet). Amikor újra bejelentkezett a fiókjába, tesztelje a változtatást annak ellenőrzésével, hogy a felhasználó megváltoztatásának lehetőségét eltávolították-e a Start menüből. Ha bármikor újra engedélyezni szeretné a gyors felhasználói váltást, kövesse ugyanezt az eljárást, és állítsa vissza ezt az opciót Letiltva vagy Nincs konfigurálva értékre.