Hogyan lehet elrejteni az NVIDIA GeForce Experience játékon belüli overlay ikonjait és az Alt + Z értesítést

Az NVIDIA GeForce Experience szoftverének legújabb verziója új, játékon belüli „Share” fedvényt hoz létre, amely felváltja a régi „ShadowPlay” funkciót. Telepítse a GeForce Experience 3.0 szoftvert, jelentkezzen be, és minden alkalommal, amikor elindít egy játékot, megjelenik a „Nyomja meg az Alt + Z billentyűkombinációt a játék megosztásához” felugró ablak és ikonok a képernyő jobb alsó sarkában.

Mire szolgálnak az ikonok és az értesítések?

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan állítsuk be a PC-játékok grafikai beállításait erőfeszítés nélkül

Ezek az ikonok akkor jelennek meg a képernyőn, amikor az NVIDIA Share szolgáltatás rögzíti a játékmenetét. Alapértelmezés szerint mindig rögzíti a játékmenetét az „Azonnali visszajátszás” funkcióval.

Az NVIDIA „Azonnali visszajátszása” funkciója automatikusan pufferbe menti a játék utolsó öt percét. Növelheti vagy csökkentheti a mentett percek számát, ha úgy tetszik. Ha valami játékot játszol, és valami jó dolog történik, nyisd meg az overlay-t, kattints az „Azonnali visszajátszás” gombra, majd a „Mentés” gombra kattintva mentheted a számítógépeden lévő fájlba. Ha nem mondja meg a GeForce Experience-nek, hogy mentse a játékmenetét, soha semmit nem menti a merevlemezre, és az ideiglenes puffert elveti.

Más szavakkal, ez ugyanúgy működik, mint a PlayStation 4 és az Xbox One konzolok automatikus játékfelvételi funkciója.

Ez nem az egyetlen módja a játék felvételének. Letilthatja az Azonnali visszajátszást, majd megnyithatja az átfedést, hogy csak akkor használja a „Felvétel” funkciót, ha kézzel szeretne valamit rögzíteni. Még akkor is, ha letiltja az értesítést és az ikonokat, akkor is megnyomhatja az Alt + Z billentyűkombinációt a Megosztási fedvény bármikor megtekintéséhez és használatához.

Az Alt + Z értesítés elrejtése

Ha el akarja rejteni az „Alt + Z billentyűkombinációt a játék megosztásához” értesítési felugró ablakot, és megakadályozza, hogy megjelenjen minden játék indításakor, akkor meg kell használnia a Megosztás fedvényt.

Az Alt + Z megnyomásával nyissa meg a Megosztás fedvényt. Ez akkor is működik, ha éppen nem játszik játékot - a fedvény megjelenik a Windows asztalon. Kattintson a fogaskerék alakú „Beállítások” ikonra a fedvény jobb oldalán.

Görgessen le az „Értesítések” szakaszig, és kattintson rá.

Állítsa az „Open / close share overlay” értesítést „Off” értékre. Ezután bezárhatja a fedvényt a képernyő tetején található „x” gombra kattintva. Az értesítés nem jelenik meg, ha a jövőben elindít egy játékot.

Hogyan lehet elrejteni az átfedő ikonokat

Ha nem szeretné látni az ikonokat, akkor van néhány lehetőség. Vagy teljesen kikapcsolhatja az Azonnali visszajátszást, vagy engedélyezheti az Azonnali visszajátszást, és elrejtheti az átfedés ikonjait.

Első lehetőség: Azonnali visszajátszás letiltása

Ezeket az ikonokat a „Megosztás” fedvényből kell irányítania. Indításához nyomja meg az Alt + Z billentyűkombinációt. Megnyithatja a GeForce Experience alkalmazást is, és kattintson a neve bal oldalán található „Megosztás” ikonra.

Az „Azonnali visszajátszás” szolgáltatás az egyetlen alapértelmezés szerint engedélyezett játékfelvételi funkció. Ha nem szeretné használni az Azonnali visszajátszást, letilthatja. Ez az ikonok eltűnését is eredményezi.

Azonnali visszajátszás letiltásához kattintson a fedvényen az „Azonnali visszajátszás” ikonra, és válassza a „Kikapcsolás” lehetőséget.

Ha engedélyezte bármely más GeForce Experience felvételi funkciót, akkor lehet, hogy ezeket itt le kell tiltania, mielőtt az ikonok eltűnnek.

A képernyő jobb felső sarkában megjelenik egy „Azonnali visszajátszás ki van kapcsolva” üzenet. Az ikonok azonnal eltűnnek, ha ezt a beállítást egy játékon belül irányítja.

A GeForce Experience emlékezni fog erre a változásra, így nem kell ezt újra módosítania minden egyes játéknál. Az Azonnali visszajátszás az egész rendszerben le lesz tiltva, amíg újra engedélyezi.

Nyomja meg az Alt + Z billentyűkombinációt az overlay bezárásához és a játék folytatásához anélkül, hogy az ikonok akadályoznák.

Második lehetőség: Tiltsa le az állapotfedvényt, hagyva engedélyezve az Azonnali visszajátszás lehetőséget

Ha az Azonnali visszajátszás vagy más felvételi funkciót szeretne használni a képernyőn megjelenő ikonok nélkül, akkor megteheti.

Ehhez nyissa meg az átfedést az Alt + Z gombbal, majd kattintson a fogaskerék alakú „Beállítások” ikonra a képernyő jobb oldalán. A megjelenő menüben válassza az „Átfedések” lehetőséget.

Válassza ki az „Állapotjelző” fedvényt, és kattintson az „Ki” gombra. A képernyő jobb alsó sarkában lévő ikonok azonnal eltűnnek, még akkor is, ha engedélyezve van az Azonnali visszajátszás vagy más GeForce Experience felvételi funkció.

Mostantól a mindig a képernyőn megjelenő ikonok nélkül is játszhat.