Rétegek egyesítése a Photoshopban

A rétegek elengedhetetlen részei a Photoshop képszerkesztő élményének, lehetővé téve, hogy a vászon különböző részeit (például a szöveget vagy az alakzatokat) elkülönítve tartsa. Előfordulhat, hogy a szerkesztés során időnként egyesítenie kell a rétegeket. Itt van, hogyan.

Ha nem találja a Rétegek panelt a Photoshop ablakának jobb oldalán található menüben, akkor vissza kell állítania. Meggyőződhet arról, hogy a „Rétegek” menü panel látható-e, ha rákattint az Ablak> Rétegek elemre, vagy megnyomja az F7 billentyűt.

KAPCSOLÓDÓ: Mi a teendő, ha nem találja a Rétegek panelt (vagy bármely más panelt) a Photoshopban

Rétegek egyesítése a Photoshopban

Van néhány módja a rétegek egyesítésének a Photoshopban, de a legegyszerűbb, ha több réteget egyesít. Ez a folyamat az Ön által jelenleg kiválasztott rétegeket veszi össze, és egyesíti őket - a fólián végrehajtott minden módosítás az összes egyesített összetevőt érinti.

Ha nem látja a Rétegek menüpanelt, nyomja meg az F7 billentyűt vagy kattintson a Windows> Rétegek elemre.

A Photoshop kiválasztott rétegeinek egyesítéséhez a jobb oldalon lévő Rétegek panelen ki kell választania az egyesíteni kívánt rétegeket, miközben a Ctrl billentyűt nyomva tartja a billentyűzeten, és egyszerre több réteget is kijelölhet.

Miután kiválasztotta a fóliákat, kattintson a jobb gombbal az egyik kiválasztott rétegre, és nyomja meg a „Rétegek egyesítése” vagy a „Formák egyesítése” gombot, a rétegek típusától függően.

Alternatív megoldásként megnyomhatja a Ctrl + E billentyűkombinációt.

Ez a beállítás bizonyos rétegeknél (például a szövegdobozokban) nem lesz látható, amikor a jobb gombbal kattint. Ehelyett meg kell nyomnia a Rétegek panel beállításainak menüjét a jobb felső sarokban.

Innen nyomja meg a „Rétegek egyesítése” vagy az „Alakzatok egyesítése” gombot a kiválasztott rétegek egyesítéséhez.

Az összes látható réteg egyesítése

A Photoshop lehetővé teszi bizonyos rétegek elrejtését a nézet elől. Ezt úgy teheti meg, hogy megnyomja a Szem szimbólum ikont a rétegek mellett a jobb oldalon.

Ha a Rétegek panel nem látható, kattintson a Windows> Rétegek elemre, vagy nyomja meg az F7 billentyűt.

A rejtett rétegek fekete doboz ikonnal, míg a látható rétegek a Eye szimbólummal jelennek meg. Bizonyos rétegek elrejtésével ezután egyesítheti az összes látható réteget.

Ehhez rejtse el azokat a rétegeket, amelyeket érintetlenül szeretne hagyni, kattintson a jobb gombbal a látható rétegek egyikére (vagy nyomja meg a Rétegek panel beállításai menü gombot a jobb felső sarokban), majd nyomja meg a „Látható egyesítése” opciót.

Az ilyen típusú rétegösszevonások gyors végrehajtásához megnyomhatja a Shift + Ctrl + E billentyűket is a billentyűzeten.

Az összes réteg simítása a Photoshopban

Csak bizonyos típusú képfájlok teszik lehetővé rétegek használatát. A PSD formátumú Photoshop fájlok támogatják a rétegeket, de más képtípusok, például a JPG vagy a PNG nem.

KAPCSOLÓDÓ: Mi a különbség a JPG, a PNG és a GIF között?

A rétegek használata megkönnyíti a kép szerkesztését, de ha úgy tetszik, egyesítheti az összes rétegét. A Photoshop ezt automatikusan megteszi, ha a képet PNG vagy JPG fájlként menti, de ha manuálisan szeretné, akkor megteheti.

Ehhez ellenőrizze, hogy a Rétegek panel látható-e az F7 billentyű lenyomásával, vagy a Windows> Rétegek elemre kattintva. Arra is ügyelnie kell, hogy minden rejtett réteg látható legyen - ezeket különben figyelmen kívül hagyja és eltávolítja.

Ha bármely rejtett réteget láthatóvá akar tenni, nyomja meg a réteg melletti süllyesztett négyzet ikont a Rétegek panelen.

Ha a rétegei láthatók (vagy örömmel dobja el a rejtett rétegeket), kattintson a jobb gombbal bármelyik rétegre a Rétegek panelen, vagy nyomja meg a Rétegek panel beállításai menü gombot a jobb felső sarokban.

Itt kattintson a „Kép ellapítása” lehetőségre.

Ha van rejtett rétege, akkor meg kell erősítenie, hogy el akarja-e dobni őket. Ehhez nyomja meg az „OK” vagy a folyamat leállításához a „Mégse” gombot.

Ha az „OK” lehetőséget választja, vagy ha az összes fólia látható, mielőtt elkezdené, a fóliák összeolvadnak, és többé nem lesz képes áthelyezni vagy szerkeszteni az egyes elemeket.

Ha ezt szeretné visszavonni, egyszerűen nyomja meg a Ctrl + Z billentyűkombinációt a billentyűzeten, miután a fóliákat összeolvasztotta, vagy inkább nyomja meg az Edit> Undo gombot.