A Safari privát böngészés használata iPhone vagy iPad készüléken

Néha meg szeretne nézni egy weboldalt anélkül, hogy erről az iPhone vagy iPad eszközén nyilvántartást tenne. Szerencsére a Safari egy privát böngészési módot tartalmaz csak erre a célra. Így kell használni.

Mi az a privát böngészési mód?

Miközben a privát böngészés módot használja iPhone vagy iPad készülékén, a Safari nem menti böngészési előzményeit, az Automatikus kitöltés űrlap adatait, a cookie-k változását és a legutóbbi kereséseket, amikor bezárja az egyes böngészési ablakokat.

A privát böngészés mód azonban nem védi böngészési előzményeit a hálózat gazdagépétől (például az üzleti vagy iskolai), az internetszolgáltatójától vagy olyan webhelyektől, amelyek IP-címét használhatják az egész webhelyen történő nyomon követésre.

KAPCSOLÓDÓ: A sokféle webhely nyomon követi Önt online

A privát böngészési mód használata iPhone-on

Először nyissa meg a Safarit. Ha nem látja az eszközsort a képernyő alján, érintse meg egyszer, hogy felfedje. Ezután érintse meg az „Új ablak” gombot. Úgy néz ki, hogy két négyzet fedi egymást.

Megjelenik egy ablakkezelő képernyő, amely az összes megnyitott böngészőablakot ábrázoló indexképeket tartalmazza. Ezen a képernyőn érintse meg a „Privát” gombot a bal alsó sarokban.

A privát böngészési mód engedélyezve van. Érintse meg a plusz (+) gombot a képernyő alján egy új privát ablak megnyitásához.

Innen beírhat bármilyen címet a tetején lévő sávba, vagy navigálhat a kedvencek megérintésével. Privát módban a szokásos módon használhatja a Safarit, de nem vezet helyi nyilvántartást arról, hogy mit csinál.

Ha végzett, és ki akar lépni a privát böngészés módból, érintse meg újra az „Új ablak” gombot, majd a bal alsó sarokban koppintson a „Privát” gombra. Visszalép a nem privát módba.

Ne feledje, hogy a visszaváltás nem zárja be a privát böngészés ablakait. Ahhoz, hogy megszabaduljon a privát böngészés ablakaitól, újra engedélyeznie kell a privát böngészés módot, és kattintson az „X” gombra az egyes ablakok bal felső sarkában, amíg mind el nem tűnik.

A privát böngészési mód használata iPad-en

A privát böngészés az iPad-en ugyanúgy működik, mint az iPhone-on, de az azt lehetővé tevő gombok a képernyő különböző helyein találhatók. A privát böngészés aktiválásához először indítsa el a Safarit. Ha nem látja az eszközsort a képernyő tetején, koppintson egyszer bárhová annak megjelenítéséhez. Ezután érintse meg a jobb felső sarokban található „Új ablak” gombot.

A Safari ablakkezelő képernyőjén érintse meg a „Privát” gombot a jobb felső sarokban.

Miután engedélyezte a privát módot, új ablak hozzáadásához érintse meg a plusz (+) gombot az eszköztáron. Innen a szokásos módon működtetheti a Safarit.

Ha ki akar lépni a privát böngészésből egy iPaden, egyszerűen érintse meg újra az új gombablakot (a két egymást átfedő téglalapot), majd érintse meg a „Privát” lehetőséget.

De ne feledje: ha csak kikapcsol a privát módból, a Safari addig nyitva tartja a privát ablakokat, amíg újra nem indítja a privát böngészést. Ha meg akar szabadulni az összes privát böngészés ablakból, váltson vissza privát módba, érintse meg az Új ablak gombot, és zárja be az egyes ablakokat az egyes indexképek sarkában található kis „X” betűvel. Boldog böngészést!