Hogyan lehet leiratkozni egy YouTube-csatornáról

A YouTube szinte minden elképzelhető témában rendelkezik tartalommal, és bár egyes csatornáknál érdemes megnyomni a feliratkozás gombot, mások egyszerűen nem. Ha már feliratkoztál a már megtekintett YouTube-csatornákra, a következő lépésekkel leiratkozhatsz.

Ha a videó hírcsatorna telített, érdemes inkább kipróbálnia a YouTube Megnézés később funkcióját, mielőtt úgy döntene, hogy csökkenti csatornája előfizetéseit. Ez segít létrehozni a ténylegesen megtekinteni kívánt videók személyre szabott lejátszási listáját, ahelyett, hogy hagyná, hogy a YouTube maga döntsön.

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan használhatod a későbbi megtekintést a YouTube-on

Leiratkozás a YouTube-csatornákról az interneten

Google-termékként a YouTube az Ön Google-fiókját használja a csatorna-feliratkozások személyre szabott listájának, videójavaslatoknak és egyebeknek a karbantartására.

Ha le szeretne iratkozni egy YouTube-csatornáról az interneten, először be kell jelentkeznie Google-fiókjába. Miután bejelentkezett, néhány módszerrel leiratkozhat egy csatornáról.

A Csatorna céloldaláról

A legnépszerűbb YouTube-csatorna-feliratkozások listája a bal oldali menü „Feliratkozások” szakaszában található. Az itt felsorolt ​​csatornák bármelyikének kiválasztásával a csatorna céloldalára jut, áttekintést adva a megtekinthető videókról, lejátszási listákról és egyéb információkról.

Ha feliratkozott egy csatornára, a jobb felső sarokban az értesítési riasztások ikon mellett megjelenik egy „Feliratkozott” gomb. Ha nem iratkozott fel, akkor ez a gomb helyette „Feliratkozás” feliratot jelent.

A csatorna leiratkozásához kattintson a „Feliratkozott” gombra.

A YouTube megerősítést kér tőled. Kattintson a „Leiratkozás” gombra annak megerősítéséhez, hogy le kívánja mondani az adott csatorna előfizetését.

A megerősítést követően megszűnik a csatornádra való feliratkozásod, és a hírcsatornádban le kell állítanod az értesítéseket erről. A YouTube algoritmus azonban továbbra is időről időre ajánlhatja a csatorna videóit.

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan működik a YouTube algoritmus?

Egy közzétett videóból

Gyorsan le is mondhat egy YouTube-csatorna feliratkozásáról az adott csatorna által közzétett minden videóról. Az „Előfizetett” gomb a csatorna nevétől jobbra található, maga a videó alatt a YouTube videó oldalán.

Erre a gombra kattintva ugyanazt a műveletet hajtja végre, mint a csatornaoldal „Feliratkozott” gombját. A YouTube megerősítést kér tőled - kattintson a „Leiratkozás” gombra a csatorna előfizetésének megerősítéséhez és eltávolításához a fiókjából.

A YouTube előfizetési listájának használata

Ha nem tudja, hogy jelenleg mely csatornákra iratkozik fel, vagy ha egyszerre több csatornáról szeretne leiratkozni, használhatja az előfizetések listáját.

Ehhez kattintson a YouTube bal oldali menüjének „Feliratkozások” lehetőségére.

Itt kattintson a jobb felső sarokban található „Kezelés” gombra, a fiók ikonja és a YouTube-értesítések közelében.

Az aktív feliratkozások listája a következő oldalon lesz látható. A leiratkozáshoz kattintson az említett csatornák mellett található „Feliratkozott” gombra.

A többi módszerhez hasonlóan a YouTube is megerősítést kér, hogy valóban le szeretne iratkozni. A megerősítéshez válassza a „Leiratkozás” lehetőséget.

A megerősítést követően az előfizetés megszűnik. Ezután megismételheti ezt a lépést a lista többi csatornáján is, ha szeretné.

Leiratkozás a YouTube csatornákról a YouTube alkalmazásban

Előfordulhat, hogy inkább le kíván iratkozni a YouTube-csatornákról az Android, iPhone vagy iPad YouTube alkalmazás segítségével. Az internetes YouTube-hoz hasonlóan leiratkozhat egy csatorna céloldaláról, az adott csatorna által közzétett videóról vagy a csatorna-előfizetések listájáról.

Mint korábban, a leiratkozáshoz először Android- vagy Apple-eszközén kell bejelentkeznie Google-fiókjába. Ha eszközén több Google-fiókba van bejelentkezve, koppintson a jobb felső sarokban lévő fiók ikonra, majd válasszon nevet a „Fiók” menüben a közöttük váltáshoz.

Csatorna céloldaláról

Megtekintheti egy csatorna közzétett videóinak, lejátszási listáinak és egyéb információinak listáját a fő csatornaterületéről.

A YouTube kezelőfelületének internetes verziójához hasonlóan a csatorna neve és előfizetőinek száma alatt láthatónak kell lennie a „Feliratkozott” szónak a csatorna „Főoldal” lapján.

Ezt a gombot érintse meg a csatorna leiratkozásához.

A YouTube megerősítést fog kérni - a megerősítéshez koppints a „Leiratkozás” gombra.

A megerősítést követően az adott csatornára való feliratkozásod eltávolításra kerül a fiókodból.

Egy közzétett videóból

Ha egy csatorna által közzétett videót nézel, akkor gyorsan leiratkozhat magáról a csatornáról, a fent bemutatott módszerekhez hasonló eljárással.

A YouTube alkalmazásban egy lejátszott videó alatt releváns információk találhatók a videóról és magáról a csatornáról, beleértve a csatorna nevét is. Ha feliratkozott egy csatornára, a csatorna nevétől jobbra megjelenik az „Előfizetett” gomb. Ezt a gombot érintse meg a leiratkozáshoz.

A megerősítéshez érintse meg a „Leiratkozás” elemet.

Az adott csatornára való feliratkozásod azonnal megszűnik, miután megerősítetted a választást.

A YouTube előfizetési listájának használata

A YouTube alkalmazás alján található menü lehetővé teszi, hogy váltson a saját videotára (a YouTube megtekintési előzményeit mutatja), a YouTube-fiók értesítései, valamint a csatorna-előfizetések listája között az „Előfizetések” részben.

Érintse meg az „Előfizetések” ikont a YouTube előfizetéslistájának megtekintéséhez.

Ez megjeleníti a videók listáját, a közzététel sorrendjében, a legfrissebb videókkal a tetején. A csatorna-előfizetések listája ikonként látható a menü tetején található körhinta alatt.

A csatornaikonok bármelyikére koppintva csak az adott csatorna által közzétett videókat tekintheti meg.

Ha le szeretne iratkozni, koppintson a három pont menü ikonjára annak a csatornának a videó címe mellett, amelyet le szeretne iratkozni.

Innen koppintson a „Leiratkozás” lehetőségre.

A megjelenő „Leiratkozás” lehetőség megérintésével erősítse meg választását.

Miután megerősítette választását, a csatornára való feliratkozás megszűnik, és a csatorna (az esetleges közzétett videókkal együtt) eltávolításra kerül az előfizetéslistáról.