Hogyan lehet törölni a diszkord cache fájlokat asztali és mobil eszközökön

A diszkord cache fájlok minden képen, videóban és vicces GIF-ben felkerülnek, amelyeket a platformon küld és fogad, feleslegesen feltöltve a lemezterületet. Az alábbi lépéseket követve könnyedén törölheti a Discord gyorsítótár fájljait a Windows 10, Mac, iPhone, iPad vagy Android készülékeken.

Ezek a lépések csak akkor működnek, ha a Discord alkalmazást telepítette Windows 10 PC-jére, Mac-jére vagy mobileszközére. Ha a Discordot a weboldalán keresztül használja, akkor inkább törölnie kell a böngésző gyorsítótárfájljait.

KAPCSOLÓDÓ: A gyorsítótár és a cookie-k törlése a Chrome-ban

Hogyan lehet törölni a Discord Cache fájlokat a Windows rendszeren

A Discord gyorsítótárfájlok törléséhez a Windows PC-n manuálisan kell törölnie a fájlokat.

Megtalálja őket a Discord AppData mappában. A Windows Fájlkezelőben történő megnyitásához írja be a következőt a fájl elérési útjába:

% appdata% \ discord

A Discord AppData könyvtárban keresse meg a „Cache”, „Code Cache” és „GPUCache” mappákat. Nyugodtan kattintson jobb gombbal ezekre, majd kattintson a „Törlés” gombra.

Utána ki kell ürítenie a Lomtárat, hogy a fájlokat teljes mértékben törölje. Ehhez kattintson duplán az Asztalon található Lomtár ikonra, majd kattintson az „Lomtár ürítése” gombra.

Hogyan lehet törölni a Discord Cache fájlokat Mac gépen

A Discord gyorsítótár fájljait hasonló módon törölheti Mac rendszeren. Először nyissa meg a Finder programot, majd kattintson az Ugrás> Ugrás a mappára elemre.

A rejtett mappa eléréséhez a Discord fájlokkal írja be a következőket az „Ugrás a mappába” szövegmezőbe:

~ / Library / Alkalmazástámogatás / discord /  

A Discord adatok mappában kattintson a jobb gombbal a „Cache”, „Code Cache” és „GPUCache” mappákra, majd kattintson az „Áthelyezés a kukába” (vagy az “Áthelyezés a kukába”) elemre.

Ezután ki kell ürítenie a Kuka mappát. Csak kattintson a jobb gombbal a Kuka ikonra a dokkolóban, majd kattintson az „Ürítés kiürítése” (vagy az „Ürített kuka” gombra).

Hogyan lehet törölni a Discord Cache fájlokat az Android rendszeren

Csakúgy, mint Windows PC-n és Mac-en, a Discord alkalmazás Android-verziója is tárol bizonyos fájlokat (például képeket és videókat) gyorsítótár fájlként.

Ezeket úgy törölheti, hogy kiüríti a Discord gyorsítótárát az Android beállításai menüből. A lépések az eszköztől és az Android verziójától függően változnak - az alábbiak kifejezetten az Android 10 vagy újabb verzióhoz működnek.

Először csúsztasson lefelé egyszer (vagy kétszer) fentről, és érintse meg a fogaskerék ikont, hogy az eszköz „Beállítások” menüjébe ugorjon, majd érintse meg az „Alkalmazások” elemet.

Görgessen le a „Discord” -ig, vagy írja be a tetején található keresősávba, majd a folytatáshoz koppintson rá.

A „Discord” menüben láthatja, hogy az alkalmazás jelenleg mennyi tárhelyet használ. A további lehetőségek eléréséhez érintse meg a „Tárolás” lehetőséget.

A „Tárolás” menüben törölheti az összes alkalmazásadatot, vagy egyszerűen törölheti a mentett gyorsítótárfájlokat; érintse meg a „Cache törlése” elemet az utóbbi elvégzéséhez.

Ez azonnal törli a felesleges gyorsítótárfájlokat az Android-eszközén lévő Discord alkalmazáshoz. Ezt rendszeresen elvégezheti, hogy az alkalmazás által mentett adatok mennyisége minimális legyen.

Hogyan lehet törölni a viszály gyorsítótár fájljait iPhone vagy iPad készüléken

Sajnos nincs beépített módszer a gyorsítótárfájlok törlésére iPhone vagy iPad készüléken. Törölnie kell a Discord alkalmazást, hogy törölje az esetleg elmentett gyorsítótárfájlokat, majd újratelepítse az App Store-ból.

Ehhez érintse meg a Beállítások> Általános> iPhone (vagy iPad) tárhely elemet, majd görgessen lefelé, és koppintson a „Megszakítás” elemre.

Ezután érintse meg az „Alkalmazás törlése” elemet, majd a megerősítéshez érintse meg újra a következő képernyőn.

Alternatív megoldásként hosszan megnyomhatja a Discord ikont a kezdőképernyőn, majd a Discord törléséhez koppintson az „App Delete” elemre.

Az alkalmazás eltávolítása után keresse meg az App Store-ban, majd telepítse újra. Az alkalmazás újbóli használatához újra be kell jelentkeznie Discord-fiókjába.