Hogyan lehet felülvizsgálni és jóváhagyni azt, ami megjelenik a Facebook idővonalán

Ha szigorúbb ellenőrzést szeretne fenntartani a Facebook idővonalán megjelenő adatok felett (és így mindenkinek, akivel Facebook-barátai vannak), akkor egy egyszerű, de alulhasznált mechanizmus van beépítve közvetlenül a Facebook-ba, hogy jóváhagyási jogokat adjon mindenre, amit az emberek megcímkéznek. benne vagy.

Miért akarod ezt megtenni?

Valljuk be, hogy mindannyian rendelkezünk  legalább egy emberrel a Facebook-barátok istállójában: az a személy, aki mindenkit megcímkéz a [politikai / esemény / többszintű marketing] bejegyzéseiben, az a személy, aki szeret véletlenszerűen (és gyakran nem megfelelő) tartalmat és címkézzen meg mindenkit, akiről azt gondolja, hogy viccesnek találja, azt a személyt, aki millió eseményt készít minden eseményen, és megcímkéz minden egyes embert, aki mindegyikükben jelen van, vagy bármely más olyan embert, aki visszaél a Facebook barátai címkézési funkciójával.

Ha eleged van abból, hogy a barátok megcímkézik a „Super Félelmetes Rap Slam Battle !!!” hirdetményeiben a következő hétvégén lesznek, vagy tényleg nem akarja, hogy a múlt hétvégi parti fotói automatikusan elárasszák a Facebook hírcsatornájába jóváhagyása nélkül, akkor  feltétlenül ki kell használnia az „Idővonal felülvizsgálata” funkció előnyeit. Röviden: az idővonal áttekintése minden egyes elemet felcímkéz - bejegyzéseket, megjegyzéseket és fotókat - áttekintésre, mielőtt közzéteszik a Facebook idővonalán (és láthatják a barátaid / családtagjaid / munkatársaid).

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan blokkolhatjuk az embereket abban, hogy ne tegyenek közzé Facebook-idővonaladon anélkül, hogy megbarátkoznák őket

Mielőtt belevetnénk magunkat a funkció bekapcsolásába, néhány dolgot érdemes kiemelni az idővonal-felülvizsgálati funkcióval kapcsolatban, csak hogy ne legyen zavartság. Először is, az idővonal-áttekintő funkció nem teszi lehetővé, hogy a nem tetsző tartalmat ténylegesen cenzúrázza a Facebookon kívül, csupán lehetővé teszi, hogy a nem tetsző dolgokat a személyes idővonalán kívül tartsa, hogy ott ne legyenek láthatók (és ne is tolódjanak el) ki a Facebook-ismerőseidnek). Ha egy bejegyzést elutasítunk az idővonal felülvizsgálatával, az nem törli, csak távol tartja az idővonalától.

Ez sem akadályozza meg a címkéző barátait abban, hogy megnézzék a bejegyzéseket - tehát ha vannak közös barátaid, akkor mindegyikük látni fogja ezeket a bejegyzéseket. Ez csak azt akadályozhatja meg, hogy a bejegyzések megjelenjenek a profiloldaladon, valamint azoknak az ismerősöknek a hírcsatornáiban, amelyekben nincs közös azonosításod a címkézővel.

Hasonlóképpen, ez nem akadályozza meg az embereket abban, hogy a faladra konfigurált beállítások szerint tegyenek közzé Facebook-faladon. Az idővonal-ellenőrzési funkció az Ön bejegyzett bejegyzéseinek szűrésére szolgál, nem pedig azokra a bejegyzésekre, amelyeket a barátai közvetlenül az idővonalon hagynak. Ha szeretné módosítani, ki küldhet be Facebook-falára, kérjük, olvassa el itt a bemutatónkat.

Végül pedig minden vagy semmi. Az idővonal-felülvizsgálaton belül még nincs olyan funkció, amely bármilyen megbízható barátot vagy hasonlót beállíthatna. Ez azt jelenti, hogy ha házastársa rengeteg családi fotón címkéz meg, akkor nem lehet azt mondani, hogy „Mindent hagyjon jóvá az XYZ felhasználótól, bízom bennük”, és akkor hagyja meg manuálisan az összes bejegyzés jóváhagyását, mielőtt megjelennek az idővonalán.

Ezeket a figyelmeztetéseket félretéve rendkívül praktikus módja annak, hogy megakadályozzuk barátait abban, hogy lássák nagybátyánk őrült politikai háborgását (amihez ragaszkodik, hogy megcímkézzen benneteket), vagy családtagjaitól, hogy láthassák azt a többszintű marketing szemetet, amelyben munkatársa mindig mindenkit megjelöl .

Az idővonal felülvizsgálatának bekapcsolása

Az idővonal felülvizsgálatának bekapcsolása és használata elég egyszerű dolog. Míg a beállítást mind a weboldalról, mind a Facebook mobilalkalmazásról átválthatja (megmutatjuk, hogyan kell mindkettőt csinálni), valamivel gyorsabb, ha a webhelyen teszi.

Az idővonal felülvizsgálatának engedélyezése a webhelyen

Az idővonal ellenőrzésének engedélyezéséhez a Facebook webhelyén jelentkezzen be fiókjába, és kattintson a kék navigációs sáv jobb felső sarkában található kis menüháromszögre, majd válassza az alább látható „Beállítások” lehetőséget.

A bal oldali navigációs panelen válassza az „Idővonal és címkézés” lehetőséget.

Az „Idővonal és címkézés” menüben keresse meg a „Bejegyzések áttekintése, amelyeket a barátai megcímkéznek, mielőtt megjelennek az idővonalon?”; alapértelmezés szerint ez a beállítás ki van kapcsolva. Érintse meg a „Szerkesztés” elemet a módosításához.

A most megnyílt menüben kattintson a legördülő menüre, és válassza a „Letiltva” lehetőséget az „Engedélyezett” értékre.

A változtatások azonnal érvénybe lépnek, nincs megerõsítõ vagy mentõ gomb, amelyet megnyomhatunk.

Az idővonal felülvizsgálatának engedélyezése a mobilalkalmazásban

Ha ezt az oktatóanyagot a telefonján olvassa, és azonnal át akarja változtatni a beállításokat, akkor a Facebook mobilalkalmazásából megtudhatja, hogyan teheti meg. Bár kisebb eltérések vannak az alkalmazás elrendezése között a különböző mobil platformokon, képesnek kell lennie arra, hogy ezeket az iOS képernyőképeket egyszerűen kövesse.

Érintse meg a „Tovább” menü gombot a navigációs sávon, és válassza a „Beállítások” lehetőséget a megjelenő menüben, az alábbiak szerint.

A felbukkanó menüben válassza a „Fiókbeállítások” lehetőséget.

Válassza az „Idővonal és címkézés” lehetőséget a „Beállítások” menüben.

Csakúgy, mint a webhelyen, válassza a "Bejegyzések áttekintése, amelyeket a barátok megcímkéznek, mielőtt megjelennek az idővonaladon?"

Kapcsolja be az „Idővonal áttekintése” lehetőséget.

Ismét, a webhely váltásához hasonlóan, nincs megerősítés, és a változtatás azonnal életbe lép.

Az Idővonal felülvizsgálatának használata

Most, hogy bekapcsolta az idővonal-felülvizsgálati funkciót, vessünk egy pillantást arra, hogyan néz ki működés közben. Ennek bemutatására egy barátunkat hívtuk fel, hogy tegyen közzé egy Minions mémet és címkézzen meg minket. Csökkenő skálán olyan dolgokról, amelyeket nem szeretnénk, ha megcímkéznénk, a Minions mémeket szilárdan elhelyezzük azon pártok meghívói között, ahol túlárazott gyertyákat árulnak, és olyan bejegyzések közé, amelyek a címkézett felhasználókat vonják be államközi kábítószer-csempészési műveletekbe.

Amikor valaki megcímkéz, akkor kap egy ehhez hasonló értesítést.

Az értesítés mindig úgy néz ki, hogy „[felhasználó] megcímkézett egy bejegyzésben. Ha hozzá szeretné adni ezt az idővonalához, lépjen az Idővonal áttekintése oldalra ”a bejegyzés indexképével. A bejegyzéshez ugráshoz kattintson a félkövér „Timeline Review” vagy az indexképre.

Itt kiválaszthatja az „Add to Timeline” vagy a „Hide” lehetőséget.

Elemek hozzáadásakor vagy elrejtésekor minden elemhez sűrített bejegyzés jelenik meg, amely tükrözi a bejegyzés megjelenését a Facebookon.

Ne feledje, hogy ha egy bejegyzést hozzáad az idővonalához, akkor beilleszti azt barátainak hírcsatornájába, a falára helyezi, és egyébként integrálja a Facebook-lenyomatába. A bejegyzés elrejtése az idővonaladról megakadályozza, hogy ezek bekövetkezzenek, de nem törli a bejegyzést és nem távolítja el a címkét. Ha azt szeretné, hogy meglátogassa a bejegyzést, és manuálisan válassza a „címke eltávolítása” lehetőséget, hogy a Facebook-fiókjára mutató linket teljes egészében eltávolítsa a bejegyzésből, vagy ha a bejegyzés több mint bosszúság, és valójában a Facebook szabályainak megsértése vagy illegális, akkor kattintson a jelentés gomb.

Noha az idővonal áttekintése nem tökéletes, nagyon jó módja annak, hogy elkapjon sok hülye hozzászólást, amelyekbe felcímkézhetnek, és közben elkerülje az idővonal elrontását (és a barátok bosszantását) a garázsbejegyzésekkel.