Hogyan tedd privát Steam profilodat

Tegnap a How-To Geek író munkatársa, Eric Ravenscraft Steam játékot ajánlott az irodai csevegőszobánkban. Minden az írásról szól ... és az anime stílusú iskolás lányokról és azok csalogatásáról is.

De ami több szünetet adott nekem, mint a hallgatólagos rajzfilm-együttélés figyelmeztetései, az volt a gondolat, hogy az említett játék megjelenik a nyilvános Steam-profilomban, és olyan emberek láthatják, mint a nagymamám és a főnököm, és bárki, aki esetleg guglizik velem az első randevú előtt. Mielőtt ezt az új játékot játszanám, priváttá szeretném tenni a Steam-profilomat, beleértve a saját tulajdonban lévő játékok listáját és a játék szokásait. Így csinálod ezt.

Egyébként pedig, ha kíváncsi vagy, mi a játék, és miért hívom most fel a figyelmet arra, hogy én vagyok a tulajdonosa, a válaszok a következők: 1) Doki Doki Irodalmi Klub! , amiről megbízhatóan értesültem, hogy nem biztonságos a munkához, és 2) ez valójában csak egy bonyolult beállítás, amely személyesebb befektetéssel segíti Önt az alábbi cikkben. Működik?

A nyilvános profil letiltása

A Steam asztali alkalmazásban vigye az egérmutatót a profil neve fülre - annak közvetlenül a „Közösség” jobb oldalán kell lennie. A legördülő menüben kattintson a „Profil” elemre.

Ezen az oldalon kattintson a jobb felső sarokban található „Profil szerkesztése” elemre, majd a „Saját adatvédelmi beállítások” elemre.

Innen három lehetőséget választhat a Steam profilhoz. Az oldalon eléggé magától értetődőek, és lehetőséget nyújtanak a teljes adatvédelemre, vagy csak a Steam-ismerőseihez. Ha azt akarod, hogy senki ne lássa a játékaidat, megjegyzéseidet vagy készletedet a nyilvános interneten, válaszd a „Privát” lehetőséget mindháromnál. Görgessen lefelé, és kattintson a „Módosítások mentése” gombra.

Most, amikor Ön vagy bárki más megnyitja a Steam-profilját az interneten, a következő üzenet jelenik meg.

Mit veszít privát profiljával?

Még akkor is, ha a profilja privát, akkor is küldhet és fogadhat ismerősök meghívásait a Steam közösségi rendszeren belül, és akár kereskedelmet is folytathat. A személyes megosztás központja, beleértve a kitűzőket, képernyőképeket és videókat, játékismertetőket, útmutatásokat és más feltöltött tartalmakat, azonban más felhasználók számára nem lesz elérhető, hacsak nem veszi fel őket barátként (és akkor sem, ha a „Privát” lehetőséget választotta ”Helyett a„ Csak barátok ”helyett.

Emellett harmadik féltől származó eszközök, amelyek nyilvános információkat használnak a Steam számára, például ez a praktikus webhely, amely kiszámítja a játékgyűjteményed értékét, nem férhetnek hozzá ezekhez az információkhoz a profilodon.

Kép jóváírás: nalyvme / Shutterstock.