A MacOS teljes helyreállítása egy Time Machine biztonsági mentésből helyreállítási módban

Ha új merevlemezt telepít, vagy a Mac-je teljesen el van zavarodva, akkor azt gondolhatja, hogy itt az ideje a MacOS új telepítésének. De ha van egy Time Machine biztonsági másolata, ez nem szükséges: teljesen visszaállíthatja Mac-jét, és az összes alkalmazást és fájlt pontosan úgy tárolhatja, ahogy otthagyta őket.

Megmutattuk, hogyan készíthet biztonsági másolatot és visszaállíthatja a macOS-ot a Time Machine-ból, de ma még egy kicsit belemerülünk, és megmutatjuk, hogyan néz ki a helyreállítási módból történő visszaállítás. Merüljünk be!

Első lépés: Indítás helyreállítási módba

Az első dolog, amit meg kell tennie, a hozzáférés a helyreállítási módhoz. Állítsa le a Mac-et, majd tartsa lenyomva a Command + R billentyűt, miközben újra bekapcsolja a Mac-et.

KAPCSOLÓDÓ: 8 Mac rendszerjellemző, amelyeket helyreállítási módban érhet el

Ne feledje, hogy ez csak akkor működik, ha rendelkezik helyreállítási partícióval, amely nem lesz új merevlemez esetén. Ne aggódjon: a MacOS helyreállításába helyreállítási partíció nélkül is indíthat egy másik billentyűparancsot: Option + Command + R.

Bárhogy is legyen, végül helyreállítási módba kell indulnia. A segédprogramok képernyőn válassza a „Visszaállítás az időgép biztonsági mentéséből” lehetőséget.

A Restore From Time Machine oldalon nyomja meg a „Folytatás” gombot.

Második lépés: Válassza a Merevlemez lehetőséget

Ezután megkérdezik, hogy melyik Time Machine meghajtót szeretné helyreállítani.

Csatlakoztassa az USB-meghajtót, ha ilyet használ. Ha hálózati meghajtóról áll vissza, lehet, hogy a folytatás előtt csatlakoznia kell egy vezeték nélküli hálózathoz. A vezetékes kapcsolat sokkal gyorsabb lesz, ezért ha ez opció, akkor inkább ezt használja.

Vegye figyelembe azt is, hogy a titkosított Time Machine biztonsági mentésből történő visszaállításhoz jelszó szükséges.

Harmadik lépés: Válassza a Biztonsági mentés lehetőséget

Miután kiválasztott egy meghajtót a visszaállításhoz, itt az ideje kiválasztani, hogy melyik biztonsági másolatot használja.

Ha több Mac gépet készít biztonsági mentésre egyetlen meghajtóra, akkor a „Visszaállítás innen” legördülő menüből kell kiválasztania a számítógépet. Ezután válassza ki, melyik időpontból szeretne visszaállítani. Ha új merevlemezt állít be, akkor a legjobb, ha a legfrissebbet választja, de ha összeomlik, fel kell választania egy biztonsági másolatot, mielőtt problémák merülnének fel.

Válassza ki, majd kattintson a „Folytatás” gombra a visszaállítás megkezdéséhez.

Ez eltarthat egy ideig, különösen, ha hálózati biztonsági mentésből állít vissza, de ha ez megtörtént, akkor az összes fájlja meg lesz.

Alternatív lehetőség: Telepítse a Friss programot, majd állítsa vissza a Migration Assistant segítségével

Bizonyos esetekben a fenti módszer meghiúsul, de ne essen pánikba: a fájlokat akkor is helyreállíthatja. Egyszerűen telepítse a macOS rendszert a semmiből, majd az Migration Assistant segítségével átmásolhatja az összes fájlt egy Time Machine biztonsági másolatból. A Mac a telepítés befejezése után felajánlja ezt az eszközt, vagy a telepítés befejezése után manuálisan is futtathatja.

KAPCSOLÓDÓ: A fájlok és alkalmazások migrálása egyik Mac-ről a másikra