A YouTube megtekintési előzmények (és keresési előzmények) törlése

A YouTube minden videóra emlékszik, amelyet valaha megnéztél, feltételezve, hogy a Google-fiókoddal vagy bejelentkezve. A YouTube ezt az előzményeket ajánlásokhoz használja, sőt arra ösztönzi Önt, hogy nézze meg újra a régi videókat. Így tisztíthatja meg a megtekintési előzményeket - vagy állíthatja le a gyűjtését.

A nézési és keresési előzmények csak akkor kerülnek tárolásra, ha nézés közben be van jelentkezve a YouTube-ba Google-fiókjával.

Elemek eltávolítása a megtekintési előzményekből (és a keresési előzményekből)

A YouTube Android-alkalmazásának inkognitómódja van, amelyet ideiglenesen megakadályozhat az előzmények gyűjtésében. Azt is megteheti, hogy a YouTube teljesen leállítsa a megtekintési előzmények gyűjtését az alábbi utasítások felhasználásával. Tehát, ha valamit meg akar nézni, amelyet nem szeretne az előzményekben, használja inkább az alábbi tippeket.

De, ha már megnézett egy videót, akkor az inkognitómód nem segít, és el kell távolítania az előzményekből, ha nem szeretné újra látni.

Ehhez a webböngészőben lépjen a YouTube webhelyére, és kattintson az oldal bal felső sarkában található menü gombra. Kattintson az oldalsáv Könyvtár alatti „Előzmények” opciójára.

Elem eltávolításához a megtekintési előzményekből kattintson vagy koppintson a tőle jobbra található „X” -re. Az egérrel az egérrel a videó fölé kell húzni, hogy az asztali webhelyen megjelenjen az „X” betű.

A „Keresési előzmények” lehetőséget itt is kiválaszthatja, hogy megtekinthesse a YouTube-on végzett keresések teljes listáját. A törléshez kattintson a keresés jobb oldalán található „X” -re.

A nézési előzményekből is törölhet elemeket az iPhone, Android vagy iPad YouTube alkalmazásban.

Ehhez koppintson az alkalmazás alján található eszköztár „Könyvtár” ikonjára, majd koppintson az „Előzmények” lehetőségre.

Koppintson a videó jobb oldalán található menü gombra, majd koppintson az „Eltávolítás a megtekintési előzményekből” lehetőségre.

Nem találunk módot a teljes keresési előzmények megtekintésére és az egyes keresések eltávolítására a YouTube mobilalkalmazásban. Az egyes keresések eltávolításához használhatja a YouTube webhelyét. Az alábbi utasítások segítségével törölheti a teljes YouTube keresési előzményeket is az alkalmazásból.

Törölje a teljes megtekintési előzményeit (és a keresési előzményeket)

Az egyes megtekintett videók törlése helyett egyszerűen törölheti a teljes megtekintési előzményeket a Google szervereiről. Figyelem: Ez rontja a YouTube videójavaslatait, mivel a YouTube nem tudja, hogy milyen típusú videókat szeretne megtekinteni.

Ehhez a YouTube webhelyén kattintson a menü gombra az oldal bal felső sarkában, majd kattintson az „Előzmények” lehetőségre. A megnézett videók jobb oldalán kattintson az „Összes megtekintési előzmény törlése” parancsra.

Megjelenik egy párbeszédpanel, amelyben megerősítést kér. Kattintson a „Megtekintési előzmények törlése” gombra a választás megerősítéséhez.

A YouTube keresési előzményeinek törléséhez kattintson az „Előzmények típusa” alatti „Keresési előzmények” elemre, majd kattintson az „Összes keresési előzmények törlése” parancsra.

A teljes előzmény törléséhez a YouTube mobilalkalmazásban lépjen a Könyvtár> Előzmények lehetőségre. Koppintson az alkalmazás tetején található menü gombra, majd érintse meg az „Előzmények beállításai” lehetőséget.

Görgessen lefelé, és koppintson a „Megtekintési előzmények törlése” elemre az Előzmények és adatvédelem alatt.

Itt megérintheti a „Keresési előzmények törlése” elemet a teljes YouTube keresési előzmények törléséhez.

Használja a YouTube inkognitómódját

Ha olyan kínos videókat szeretne nézni, amelyekre később nem szeretné, hogy a YouTube emlékezzen, próbálkozzon a YouTube inkognitómódjával.

A YouTube inkognitómódja egyelőre új, és csak az Android alkalmazásban érhető el. A jövőben a Google remélhetőleg hozzáadja ezt a funkciót az iPhone alkalmazáshoz, a webhelyhez és a YouTube platformhoz más platformokon.

Az inkognitómód engedélyezéséhez koppints a profilképedre a YouTube Android alkalmazás jobb felső sarkában, majd a megjelenő menüképernyőn koppints az „Incognito mód” elemre. Az inkognitómód engedélyezése után az Ön által végzett keresések és az aktuális munkamenetben megtekintett videók nem kerülnek mentésre.

KAPCSOLÓDÓ: A YouTube új inkognitómódjának használata a megtekintési előzmények elrejtéséhez

Szüneteltesse a YouTube előzménygyűjteményét

A legtöbb platformon nem engedélyezheti a YouTube inkognitómódját, de szinte ugyanolyan jót tehet: Szüneteltesse a YouTube megtekintési előzményeit, mielőtt megnézne valamit, amelyet nem szeretne az előzményekben.

Ez a beállítás az egész fiókra kiterjed, így a YouTube nem fog emlékezni az összes eszközén - iPhone, Android, iPad, webhely, Roku, okostévé vagy bármi más - megtekintett videókra, feltéve, hogy az adott eszközön be van jelentkezve a YouTube-ba .

Ehhez látogasson el a YouTube weboldalára, és kattintson az oldalsávon az „Előzmények” lehetőségre. Kattintson a YouTube megtekintési előzmények jobb oldalán található „Megtekintési előzmények szüneteltetése” linkre.

A YouTube figyelmeztet, hogy nem gyűjt semmilyen megtekintési előzményt, amíg ezt szünetelteti, ami rosszabbá teszi ajánlásait. Kattintson a „Szünet” gombra a folytatáshoz.

Itt kiválaszthatja a „Keresési előzmények” lehetőséget, és a „Keresési előzmények szüneteltetése” gombra kattintva megakadályozhatja, hogy a YouTube emlékezzen az Ön által végzett keresésekre.

Ehhez az iPhone, Android vagy iPad YouTube alkalmazáson keresztül lépjen a Könyvtár> Előzmények lehetőségre. Az Előzmények oldalon nyissa meg a menüt, majd érintse meg az „Előzmények beállításai” gombot.

Görgessen le az Előzmények és adatvédelem szakaszig, és aktiválja a „Megtekintési előzmények szüneteltetése” lehetőséget.

Itt aktiválhatja a „Keresési előzmények szüneteltetése” opciót is, hogy megakadályozza, hogy a YouTube összegyűjtse a keresési előzményeket.

A YouTube nem fog emlékezni a megnézett videókra, így megnézheti az összes kívánt  Peppa Pig-t  anélkül, hogy a YouTube emlékezne rá.

Ha végzett az unatkozással, és azt szeretné, hogy a YouTube ismét emlékezzen a megtekintési előzményekre, térjen vissza ide, és kattintson a „Nézettörténet bekapcsolása” lehetőségre (a webhelyen), vagy tiltsa le a „Megtekintési előzmények szüneteltetése” lehetőséget (az alkalmazásban).

A nézési előzményeket kikapcsolva hagyhatja, ameddig csak akarja - akár örökre. Tőled függ.

Annak érdekében, hogy a gyermeki videók ne szerepeljenek a YouTube előzményeiben, megadhatja nekik a YouTube Kids alkalmazást is. A gyermekbarát YouTube Kids alkalmazásban szereplő keresések és videók nem jelennek meg a YouTube normál megtekintési előzményeiben.

Ne feledje: Még akkor is, ha szüneteltette YouTube nézési előzményeit, a böngésző továbbra is tárolja a megtekintett YouTube weboldalakat a böngészési előzményekben. Ez nem érvényes, ha a YouTube-ot természetesen egy alkalmazásban nézed. De egy böngészőben a böngésző emlékezni fog a YouTube weblapjaira, mint bármely más meglátogatott oldalra.

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan törölheti az előzményeket bármely böngészőben

Kép jóváírás: NIP photography / Shutterstock.com.