Spoiler címkék használata a viszályon

A diszkrimináció kiválóan alkalmas barátok felzárkóztatására hasonló gondolkodású közösségi szervereken, de ez nem azt jelenti, hogy minden küldött üzenet mindenki számára megfelelő. Szerencsére spoiler címkékkel elrejthet bizonyos üzeneteket.

A spoilercímkék formázzák a Discord üzeneteket a böngészőben, a Discord alkalmazást Windows vagy Mac számára, vagy a mobil Discord alkalmazást Android, iPhone vagy iPad számára.

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan alkalmazzuk a szövegformázást a viszályban

Spoiler címkék hozzáadása a szöveges üzenetek elvetéséhez

Számos módon adhat hozzá spoiler címkéket a Discord szerveren küldött szöveges üzenetekhez. Kövesse az alábbi lépéseket bármely platformon, beleértve az Android, iPhone vagy iPad mobilalkalmazásokat is.

Spoiler címke hozzáadásához egy szöveges üzenethez írja be a „/ spoiler” szót az üzenet elejére. A „/ spoiler ez egy spoiler üzenet” elküldése egy Discord szerverre elrejti az üzenetet, amíg a címzettek el nem döntik, hogy megnézzék.

Alternatív megoldásként két függőleges sávot is beírhat az üzenet elejére és végére. Például: „|| ez egy spoiler üzenet ||” spoilerként is megjelenik.

Spoiler üzenet megtekintéséhez Discord csevegésben kattintson vagy koppintson rá. Az üzenet szürke háttérrel kiemelve jelenik meg.

Spoiler címkék hozzáadása képekhez vagy mellékletekhez

A Discord szerveren küldött képekhez vagy egyéb mellékletekhez spoiler címkéket is hozzáadhat. A fenti módszerek nem fognak működni az ilyen típusú tartalmaknál, de fájlokat és képeket spoilerként jelölhet meg, mielőtt feltöltené őket.

Sajnos spoilercímkéket csak a Discord webhelyen vagy a Windows vagy Mac alkalmazásban küldött képekhez vagy mellékletekhez adhat - ezeket a mobilalkalmazások nem támogatják.

Ehhez a Discord asztali alkalmazásban vagy a webhelyen húzza át a fájlt a szerver csevegésbe, vagy kattintson a csevegősáv melletti pluszjelre (+).

Mielőtt elküldené a csevegésbe, megjelenik a csatolt fájl előnézete.

Jelölje be a „Megjelölés spoilerként” jelölőnégyzetet a kép vagy fájl elküldésének elrejtéséhez, majd kattintson a „Feltöltés” ​​gombra.

Elküldés után a kép vagy a fájl a diszkordban jelenik meg a spoiler címkék mögött. A „Spoiler” elemre koppintva figyelmen kívül hagyhatja a spoiler nézetet és ellenőrizheti a fájlt.

Ez eltávolítja a spoiler címkét, és a képet vagy fájlt a szokásos módon jeleníti meg.