A gyorsítótár és a cookie-k törlése a Chrome-ban

Ha megpróbálja kijavítani a betöltési vagy formázási problémákat, hogy javítsa a böngészési élményt a Google Chrome-ban, a gyorsítótár és a cookie-k törlése kiváló kiindulópont. Így és mi történik, ha törli őket.

Mi történik a gyorsítótár és a cookie-k törlésével?

Amikor meglátogat egy weboldalt, az időnként bizonyos információkat elment (vagy megjegyez). A cookie-k mentik a felhasználó böngészési adatait (beleegyezésükkel), a gyorsítótár pedig segít a weboldalak gyorsabb betöltésében azáltal, hogy emlékeznek a képekre, videókra és a weboldal egyéb részeire az utolsó látogatás óta, ahelyett, hogy minden egyes látogatáskor mindent újra meg kellene adniuk.

KAPCSOLÓDÓ: A sütik állandó törlése bosszantóbbá teszi a webet

A gyorsítótár és a cookie-k törlésével az összes információ törlődik. Ez azt jelenti, hogy a webhelyen megadott jelszavakat újra meg kell adni, és a korábban meglátogatott webhelyek betöltési ideje megnő, mert újra be kell tölteniük a weboldal tartalmát.

Még mindig szükség van újrakezdésre, különösen a böngésző problémáinak elhárításakor.

A Chrome gyorsítótárának és cookie-jainak törlése

A gyorsítótár és a cookie-k törléséhez a Chrome-ban be kell lépnie a böngésző Beállítások menüjébe. Három különböző módon juthat el ide.

Az első módszer az, hogy a képernyő jobb felső sarkában kattintson a három függőleges pont ikonra, lebegve a „További eszközök” fölött, majd kiválasztva a „Böngészési adatok törlése” lehetőséget.

A fenti képből észrevehette, hogy van egy gyorsbillentyű, amelyet használhat. A gyorsítótár és a cookie-k törléséhez egyenesen az oldalra lépéshez nyomja le egyszerre a Ctrl + Shift + Delete billentyűket.

Alternatív megoldásként megadhatja chrome://settings/clearBrowserDataa címsávot.

Függetlenül attól, hogy melyik navigációs módot választja, most a „Böngészési adatok törlése” ablakban kell lennie.

Első lépésként válassza ki a sütik és a gyorsítótár törlésének időtartamát. Kattintson a nyílra az „Időtartomány” melletti mezőben a menü kibontásához, majd válassza ki a kívánt időtartományt. Ez alapértelmezés szerint „All Time”.

Ezután jelölje be a „Cookie-k és egyéb webhelyadatok” és a „Gyorsítótárban tárolt képek és fájlok” jelölőnégyzeteket. Itt törölheti a böngészési előzményeket is.

A négyzetek bejelölése után válassza az „Adatok törlése” gombot.

Néhány pillanat múlva a gyorsítótár és a cookie-k törlődnek.