Hogyan készítsünk biztonsági másolatot iPhone-ról az iTunes alkalmazással (és mikor kell)

Az iPhone (és iPad) készüléke alapértelmezés szerint automatikusan biztonsági másolatot készít az iCloudról, de a helyi iTunes biztonsági másolatok továbbra is hasznosak. Ha új iPhone-ra vált, vagy az iOS béta szoftvert telepíti a jelenlegi telefonjára, akkor készítsen iTunes biztonsági másolatot.

A helyi iTunes biztonsági mentések teljesebbek és gyorsabban helyreállíthatók, mint az iCloud biztonsági mentései. Az iCloud biztonsági mentések továbbra is hasznosak, mert vezeték nélkül történnek, így mindig naprakészek lesznek, de az iTunes biztonsági mentései ideálisak a teljes visszaállítási művelethez.

Hogyan készítsünk iTunes biztonsági másolatot

Indítsa el az iTunes-t a kezdéshez. Ha Windows operációs rendszert futtató számítógépe van, le kell töltenie az iTunes szoftvert a Microsoft Store-ból vagy az Apple webhelyéről. ha van Mac-je, az iTunes már telepítve van. Ehhez a folyamathoz a Microsoft Store verziót használtuk, és tökéletesen működött.

Csatlakoztassa iPhone készülékét PC-jéhez vagy Mac-jéhez a mellékelt villám-USB kábel segítségével. Ez ugyanaz a kábel, amelyet a telefon töltésére használ. Ugyanez a folyamat működik az iPad készülékeken és az iPod touch készülékeken is.

Miután csatlakoztatta iPhone-ját, kattintson a „Folytatás” gombra az iTunes alkalmazásban, hogy számítógépén hozzáférést biztosítson iPhone készülékéhez.

Nyissa ki iPhone-ját, és megjelenik egy „Bízzon ebben a számítógépben” felszólítás. Koppintson a „Megbízás” gombra, majd írja be a PIN-kódot. Ez hozzáférést biztosít a számítógépének az iPhone adataihoz.

Ha már szinkronizálta iPhone vagy iPad készülékét az iTunes programmal, akkor nem fogja látni ezeket az utasításokat, és csak folytathatja.

KAPCSOLÓDÓ: Miért kéri az iPhone, hogy "bízzon ebben a számítógépben" (és hogy kell-e)

  

Miután engedélyezte az iTunes elérését, az ablak bal felső sarkának közelében egy kis telefonikon jelenik meg az eszköztáron. Kattints rá.

Az iTunes-nak automatikusan az „Összegzés” ablaktáblára kell fókuszálnia a bal oldalsávon. Görgessen lefelé, és keresse meg itt a „Biztonsági mentések” részt.

A folytatás előtt győződjön meg arról, hogy az iPhone biztonsági másolatai titkosítva vannak. Ez biztosítja, hogy jelszóval védettek legyenek, így valakinek szüksége lesz az Ön által megadott jelszóra, hogy hozzáférhessen hozzájuk, és a bennük lévő adatokhoz. A titkosított biztonsági mentések tartalmazhatnak fiókjelszavakat, Apple Health információkat és HomeKit adatokat is. A titkosítatlan biztonsági mentések nem tartalmaznak minden adatot.

A titkosított biztonsági másolatok aktiválásához engedélyezze a „Biztonsági mentések titkosítása” jelölőnégyzetet a Biztonsági mentések alatt.

Adjon meg jelszót, amikor a rendszer kéri. Ne felejtse el megjegyezni ezt a jelszót. Ha elfelejtette, nem tudja visszaállítani a jelszóval titkosított iTunes biztonsági másolatokat.

Ha korábban beállított egy jelszót, és elfelejtette, akkor kattintson a "Jelszó módosítása" gombra itt, hogy beállítson egy újat, amelyet az iTunes az újonnan létrehozott biztonsági másolatokhoz fog használni. De régi biztonsági másolatait nem állíthatja vissza a létrehozásukhoz használt jelszó nélkül.

Az iTunes jelszó megadása után automatikusan megkezdi a biztonsági másolat készítését. A telefon leválasztása előtt várja meg, amíg a folyamat befejeződik. Ez csak néhány percet vesz igénybe.

Ezen a panelen keresse meg a „Legutóbbi biztonsági mentések” részt, és láthatja, hogy a legutóbbi biztonsági mentések mikor történtek. Minden olyan biztonsági másolat, amely azt mondja, hogy „erre a számítógépre” történt, egy iTunes biztonsági másolat a PC-n vagy a Mac-en.

Új iTunes biztonsági másolatok létrehozásához a jövőben egyszerűen kattintson a „Biztonsági másolat készítése most” gombra, miközben az iPhone kábellel csatlakozik a számítógéphez.

Az iTunes biztonsági másolatot készít, és megmutatja az előrehaladást az ablak tetején lévő állapotmegjelenítési területen.

Az „iCloud” elemet alapértelmezett biztonsági mentési opcióként hagyhatja és hagyhatja az „Automatikus biztonsági mentés” részben. A „Biztonsági másolat készítése most” gombra kattintva továbbra is biztonsági másolatot készíthet az iTunes alkalmazásról.

Az iTunes biztonsági mentés visszaállítása

A biztonsági másolat visszaállítása előtt ki kell kapcsolnia az iPhone keresése funkciót. Ha iPadje van, akkor ki kell kapcsolnia az iPad keresése funkciót.

Ehhez lépjen iPhone-ján a Beállítások elemre, majd érintse meg a nevét a beállítási képernyő tetején. Itt koppintson az iCloud> iPhone keresése elemre. Érintse meg a „Find My iPhone” csúszkát, majd a kikapcsoláshoz írja be az Apple ID jelszavát.

 

Az iTunes biztonsági mentésének helyreállításához csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógéphez a mellékelt kábellel, és indítsa el az iTunes alkalmazást. Érintse meg a „Megbízás” gombot iPhone-ján, hogy megbízhasson számítógépében, ha az még nem megbízható.

Miután a telefon csatlakoztatva van az iTunes-hoz, kattintson az eszközsor kis telefon ikonjára, és keresse meg az Összegzés részben a Biztonsági mentések részt. Kattintson a „Visszaállítás visszaállítása” gombra az iTunes biztonsági másolatának visszaállításához a számítógépről a telefonjára.

Ne feledje, hogy ezt a biztonsági másolatot helyben tárolja a PC vagy a Mac. Vissza kell állítania a biztonsági másolatot ugyanazon a számítógépen, amelyen létrehozta.

Az iTunes kéri, hogy válassza ki a visszaállítandó biztonsági másolatot. Alapértelmezés szerint kiválasztja a legújabb biztonsági másolatot. A régebbi biztonsági másolatok dátumadatokat tartalmaznak a nevükben, így tudod, melyik melyik.

Kattintson a „Restore” gombra a biztonsági másolat visszaállításához a telefonjára. Ne válassza le a telefont a számítógépről, amíg a visszaállítás nem fejeződik be.

Az iTunes biztonsági mentések megtekintése

Az iTunes-ban mentett biztonsági másolatokat megtekintheti, ha a PC-n a Szerkesztés> Beállítások gombra kattint, vagy Mac-en az iTunes> Beállítások elemre kattint.

A Beállítások ablakban kattintson az „Eszközök” ikonra. Megjelenik a helyben tárolt biztonsági másolatok listája, és innen törölheti a régi biztonsági mentéseket, ha helyet akar felszabadítani.

Ezeket a biztonsági mentéseket a számítógépén vagy a Mac meghajtóján tárolhatja, ha biztonsági másolatot szeretne készíteni, vagy új számítógépre szeretné helyezni őket.

KAPCSOLÓDÓ: Az iTunes biztonsági másolatok megkeresése, biztonsági mentése és törlése

Visszaállíthatja a biztonsági másolatot akár a jelenlegi telefonján, akár egy újonnan. Például, ha új iPhone-t kap, visszaállíthatja régi telefonját az új iPhone-ra - még akkor is, ha ez egy újabb modell.