Tiltsa le a felhasználói fiókok felügyeletét (UAC) az Easy Way használatával a Win 7, 8 vagy 10 rendszeren

Ha egy ideje használja a Windows rendszert, valószínűleg emlékszik, hogy a felhasználói fiókok felügyelete (UAC) idegesítő volt, amikor először felbukkant a Windows Vistában. Akkor megmutattuk, hogyan tilthatja le, és továbbra is letilthatja a Windows 8 és 10 rendszerekben. Így van.

KAPCSOLÓDÓ: Miért ne tiltsa le a felhasználói fiókok felügyeletét (UAC) a Windows rendszerben

Először mégis egy figyelmeztető szó. Javasoljuk, hogy ne tiltsa le az UAC-t. Végül egy kevésbé biztonságos számítógépet kap (és remek útmutatót írtunk, amely ezt a dolgot elmagyarázza). Ha mindig letiltja egy új Windows-telepítésnél, érdemes még egyszer megpróbálnia. A Windows 8 és 10 rendszeren futó UAC sokkal korszerűbb és kevésbé idegesítő, mint korábban. Ennek ellenére nem azért vagyunk itt, hogy megmondjuk, mit kell tennie.

Windows 7, 8 vagy 10 alatt nyomja meg a Start gombot, írja be az „uac” szót a keresőmezőbe, majd kattintson a „Felhasználói fiókok felügyeletének módosítása” eredményre. Windows 8 rendszeren a Start képernyőt használja (a Start menü helyett), és meg kell változtatnia a keresést „beállításokra”, de ez továbbra is alapvetően ugyanaz.

A „Felhasználói fiókok felügyeletének beállításai” ablakban húzza végig a csúszkát a „Soha ne értesítsen” beállításig. Ha elkészült, kattintson az „OK” gombra.

Nagyon egyszerű.

Vegye figyelembe azt is, hogy nem kell teljesen kikapcsolnia az UAC-t. A csúszkával alkalmazható beállítások:

  • Mindig értesítsen: A Windows kéri, hogy ellenőrizze az UAC-n keresztül, amikor egy alkalmazás megpróbál szoftvert telepíteni vagy módosítani a számítógépét. A Windows beállításainak módosításakor ellenőrzést is kér.
  • Értesítés csak az alkalmazásokról: A csúszka középső két beállítása hasonlóan működik, mindkettő csak akkor értesít, ha az alkalmazások megpróbálnak változtatásokat végrehajtani, de nem akkor, amikor módosítja a Windows beállításait. A különbség a két beállítás között az, hogy az első tompítja a képernyőt az értesítés során, a második pedig nem. A második beállítás azoknak a számítógépeknek szól, akik (bármilyen okból kifolyólag) hosszú ideig elhomályosítják a képernyőt.
  • Soha ne értesítsen: Az UAC nem értesíti Önt az Ön által végrehajtott vagy az alkalmazások által végrehajtott módosításokról. Ez a beállítás lényegében kikapcsolja az UAC-t.

Mint mondtuk, nyomatékosan javasoljuk, hogy ne kapcsolja ki az UAC-t. Ez teszi biztonságossá az adminisztrátori fiók futtatását napi felhasználói fiókként. De, ha elhatároztad, hogy kikapcsolod, legalább most már tudod, milyen könnyű ez.