A későbbi nézés használata a YouTube-on

Amikor a YouTube-on böngészsz, általában olyan videókkal találkozol, amelyeket nem szeretnél megnézni ebben a másodpercben, de a későbbiekben időt tudsz szánni rájuk. A YouTube Nézd később funkciójával mindet egyetlen lejátszási listába mentheti.

Hogyan kell használni a Nézz később a weben

Gondolhat a Nézz későbbre, mint kijelölt lejátszási listára. Különleges helye van a Könyvtár fülön, és általában könnyebb hozzáadni egy videót a Megnézni későbbhez, mint hozzáadni a lejátszási listához.

Hozzáadhat egy videót a Megtekintés későbbhez anélkül, hogy meg kellene nyitnia a videó oldalt. Csak vigye az egérmutatót egy videó miniatűrje fölé, majd kattintson a „Megnézem később” gombra (annak Óra ikonja van).

A videó azonnal hozzáadódik a Nézz később sorhoz. Kattintson az oldalsáv „Könyvtár” fülére.

Itt látja először az „Előzmények” részt. Görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a „Megnézem később” szakasz. Itt lesznek nemrég mentett YouTube-videók. Ha rákattintasz egy videóra, akkor elkezd játszani, de ez közvetlenül megnyitja a videó oldalát, és csak az adott videót játssza le.

Ha a Nézz később funkciót rögtönzött sorként kívánja használni, ahol a videókat egész nap a későbbi megtekintéshez menti, és éjjel visszatér, hogy három-négy videót együtt nézzen meg, akkor az „Összes megtekintése” gombra kell kattintania a Nézd később mellett.

Ez megnyitja a Nézd később lejátszási listát. Most rákattinthat egy videóra.

Megnyílik a lejátszási lista nézetben, a lejátszási lista a jobb oldalon van dokkolva.

Videók átrendezéséhez a lejátszási listában, ragadd meg a „Fogantyú” ikont, és mozgasd a videót. Videó törléséhez a lejátszási listából kattintson a „Menü” gombra, majd válassza az „Eltávolítás a későbbi nézésből” lehetőséget.

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan működik a YouTube algoritmus?

Hogyan kell használni a későbbi megtekintést a mobilon

A Nézz később funkció elérhető a YouTube alkalmazásban iPhone, iPad és Android rendszeren is.

Ha talál egy videót, amelyet később meg szeretne nézni, érintse meg a „Menü” gombot.

A menüből válassza a „Mentés későbbi megtekintéshez” lehetőséget.

Ha már megnyitotta a videót és a videó oldalán van, érintse meg a „Mentés” gombot.

Itt a „Nézd később” lejátszási lista kerül kiválasztásra. Ha kívánja, további lejátszási listákat is kiválaszthat.

Érintse meg a „Kész” gombot a művelet befejezéséhez.

Most koppintson az alsó eszköztár „Könyvtár” fülére.

Itt görgessen lefelé, és érintse meg a „Megnézem később” gombot.

Megjelenik a videók listája a lejátszási listában. A lejátszás megkezdéséhez érintse meg az egyik videót.

A webes verzióval ellentétben a mobilalkalmazás Nézz később funkciója közvetlenül betölti a lejátszási listát, így a videók egymás után fognak lejátszani.

A Nézés később részben érintse meg és húzza a „Kezelés” gombot a videó mozgatásához, vagy érintse meg a „Menü” gombot a lehetőségek megjelenítéséhez.

Az opciók menüből megérintheti az „Eltávolítás a későbbi nézésből” elemet, hogy töröljön egy videót a Megnézendő később lejátszási listáról.

Ha tudatában van az adatvédelemnek, használhat egy új YouTube-funkciót, amely egy meghatározott időkeret után automatikusan törli a YouTube-előzményeket.

KAPCSOLÓDÓ: A YouTube-előzmények automatikus törlése