Hogyan lehet eltávolítani a Gmail-fiókot az Android-eszközről

Az egyetlen módja annak, hogy eltávolítson egy Gmail-fiókot androidos eszközéről, a társított Google-fiók eltávolítása. Megállíthatja a Gmailt az új e-mailek szinkronizálásában, de ha meg akar szabadulni egy bizonyos Google-fióktól telefonján vagy táblagépén, a következőképpen jár el.

Google-fiókjának eltávolítása azt jelenti, hogy az olyan szolgáltatások, mint a Google Maps, a Google Play Store és más alkalmazások, nem lesznek elérhetők. Ehhez meg kell adnia egy másik Google-fiókot Android-eszközéhez, vagy egy második Google-fiókkal már be kell jelentkeznie, hogy zavartalan hozzáférést biztosítson ezekhez az alkalmazásokhoz.

Mint említettük, kikapcsolhatja a Gmail szinkronizálását. Ez megakadályozza, hogy a Gmail frissítse a beérkező leveleket az eszközén, és a fiókját másutt is használhatja.

Ha úgy döntött, hogy eltávolítja Gmail-fiókját, akkor kéznél kell lennie eszközének, bár szükség esetén távolról is kijelentkezhet a fiókjából.

A Gmail szinkronizálás kikapcsolása

Mielőtt elkezdenénk, fontos felhívni a figyelmet arra, hogy az eszköz Beállítások menüjének eléréséhez szükséges lépések kissé eltérhetnek, az Ön Android-verziójától függően. Az alábbi lépéseknek az Android 9 Pie-től kezdve működniük kell.

Menjen az eszköz „Beállítások” menüjébe, vagy kattintson az alkalmazás fiókjában található alkalmazásra, vagy csúsztassa lefelé az értesítési felületet, és koppintson a fogaskerék ikonra.

Az eszköz beállításai között keresse meg és nyomja meg a „Fiókok” vagy a „Fiókok és biztonsági mentés” elemet, attól függően, hogy mit nevezett meg az eszközén.

Megjegyzés:  Egyes eszközökön meg kell érintenie egy további „Fiókok” menüt a különböző fiókok megkereséséhez és kezeléséhez.

Keresse meg Google-fiókját, és koppintson rá az egyéni fiókbeállítások eléréséhez. Kattintson a „Fiók szinkronizálása” vagy a „Fiók szinkronizálása” elemre.

Keresse meg a Gmail szinkronizálásának beállítását, és a kikapcsolásához érintse meg a kapcsolót.

Gmail-értesítések némítása

Lehetősége van arra is, hogy letiltsa fiókja értesítéseit a Gmailben, így bejelentkezve és szinkronizálva marad, de az értesítések némítva vannak.

Nyissa meg a Gmail alkalmazást, koppintson a bal felső sarokban található hamburger menü ikonra az oldalsó menü eléréséhez, görgessen az aljára, és koppintson a „Beállítások” elemre.

Keresse meg és koppintson a fiókjára, majd a fiók beállításainak területén érintse meg az „Értesítések” lehetőséget.

Módosítsa fiókja értesítési intenzitását „Mind” értékről „Nincs” értékre. Alternatív megoldásként választhatja a „Csak kiemelt fontosságú” lehetőséget is, ha engedélyezni kívánja a legfontosabb e-mailek értesítéseit.

Ha a „Nincs” lehetőséget választja, akkor a Gmail-fiókja értesítései elnémulnak; továbbra is némán fog kapni e-maileket, ha a jövőben ellenőriznie kell őket.

Gmail-fiókjának eltávolítása

Ha elhatározta, hogy eltávolítja Gmail-fiókját eszközéről, ezt néhány egyszerű lépésben megteheti. Fontolja meg, ha egy teljesen új Gmail-fiókra vált, vagy ha valaki másnak adja át az eszközét.

Először nyissa meg az eszköz „Beállítások” menüjét úgy, hogy lefelé csúsztatja az értesítési felületet, és megérinti a fogaskerék ikont.

A „Beállítások” menüben keresse meg és koppintson a „Fiókok” elemre. Ez a szakasz a „Fiókok és biztonsági mentés” vagy valami hasonló feliratú lehet, attól függően, hogy milyen eszközzel rendelkezik.

Keresse meg Google-fiókját, és nyomja meg a fiókbeállítások megnyitásához. A folyamat megkezdéséhez érintse meg a „Fiók eltávolítása” elemet.

Meg kell erősítenie az eltávolítást úgy, hogy még egyszer rákattint a „Fiók eltávolítása” gombra.

Miután megérinti ezt, Gmail-fiókját eltávolítjuk az eszközről. A továbbiakban nem érheti el a Gmailben vagy bármely más Google-szolgáltatásban.

A Gmail-fiók távolról történő eltávolítása

Ha elveszítette androidos eszközét, vagy ellopták, akkor távolról eltávolíthatja fiókját a Google-fiók beállításaiból online. Ehhez egy másik eszközre, például számítógépre van szüksége.

Jelentkezzen be az interneten lévő Google-fiókjába egy másik eszközről. Kattintson a bal oldali menü „Biztonság” elemére.

Görgessen le az „Ön készülékei” elemig, és kattintson az „Eszközök kezelése” elemre.

Megjelenik azoknak az eszközöknek a listája, amelyekbe Google-fiókjába be van jelentkezve. Kattintson a hiányzó eszközre, majd a „Fiókhozzáférés” alatt kattintson az „Eltávolítás” gombra.

Értesítést kap, amelyben arra kéri Önt, hogy erősítse meg, hogy valóban el akarja távolítani a fiókját. A megerősítéshez kattintson az „Eltávolítás” gombra.

Miután ez megtörtént, megerősítést kap arról, hogy a fiókhoz való hozzáférést eltávolítottuk az eszközről.

Technikailag, bár ez kijelenti Önt az eszközén, nem távolítja el teljesen. Figyelmeztetést kap az eszközén a fiókműveletek elvégzésére, ahol a hozzáférés visszaállításához újra meg kell adnia jelszavát.

A fiókjának nyomainak teljes eltávolításához ekkor, majd a fentiek szerint lépjen az Android-beállításaihoz, lépjen a Beállítások> Fiókok elemre, és keresse meg Google-fiókját. Kattintson a „Fiók eltávolítása” gombra, és erősítse meg a teljes eltávolításához.

Ha ez megtörtént, Gmail-fiókjának utolsó nyoma teljesen eltávolításra kerül az eszközről.

Ez fontos, ha elveszítette androidos eszközét, vagy eladását tervezi. Nem kell eltávolítania a Gmail-fiókját, ha hozzá szeretne adni egy másodpercet - annyi fiókba lehet bejelentkezni, amennyit csak akar.

Ha mégis el kell távolítania a Gmail-fiókját, az elejétől a végéig nem tarthat tovább néhány percnél.